Autoceļu lietošanas maksa Slovēnijā (papildināts 07.02.2018)

Valsts SIA Autotransporta direkcija informē, ka 2018. gada 1. aprīlī, Slovēnijā tiek mainīta autoceļu lietošanas maksas sistēma, transportlīdzekļiem un to sastāviem, kuru pilna pieļaujamā masa ir lielāka par 3.5 tonnām. Līdzšinējo, manuālo maksājumu sistēmu aizstāj mūsdienīga, automatizēta maksājumu sistēma DarsGo. Sistēmas ietvaros maksu iekasē par nobrauktiem kilometriem.

Sistēmas DarsGo darbība attiecas uz Slovēnijas maksas autoceļu tīklu. Ceļu lietošanas maksa ir atkarīga no transportlīdzekļa, vai transportlīdzekļa sastāva pilnas masas, asu skaita, EURO emisijas klases, kā arī nobrauktā attāluma.

Lai fiksētu nobrauktos kilometrus pa Slovēnijas ceļiem, nepieciešams iegādāties un uzstādīt OBU ierīci, kas piesaistīta transportlīdzekļa reģistrācijas numuram.

Lai kļūtu par DarsGo sistēmas lietotāju:

  • Uzņēmumu un transportlīdzekļus var reģistrēties e-DarsGo mājaslapā, saņemot OBU ierīci klientu apkalpošanas centros (uzrādot izdrukātu reģistrācijas formu);
  • Reģistrēties klientu apkalpošanas centros, klātienē;
  • Eiropas Savienībā reģistrēti uzņēmumi: reģistrējoties e-DarsGo mājaslapā un pasūtot OBU ierīces piegādi pa pastu.

Lai reģistrētu transportlīdzekli, jāuzrāda transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība, kā arī EURO emisijas klasi apliecinošs dokuments. Katras OBU ierīces cena – 10 EUR.

Balstoties uz klienta līgumu ar DarsGo sistēmas nodrošinātāju, pieejama pakalpojuma priekšapmaksa un pēcapmaksa.

Sīkāku informāciju par klientu apkalpošanas centriem skatīt informatīvajā bukletā, kā arī DarsGo mājaslapā.

Ar ceļu lietošanas maksu ārvalstīs var iepazīties šeit.

 

 

Papildu informācija: