No septembra izmaiņas aptuveni 300 reģionālajos maršrutos visā Latvijā, īpaši skolēniem šogad pielāgoti 37 maršruti

Arī šogad no septembra kopumā ir izmaiņas aptuveni 300 reģionālo autobusu maršrutos visā Latvijā. Kā katru gadu ir vairāki simti reisu, kas nekursē skolēnu brīvlaikā vasarā, bet atsākas rudenī un tiek izpildīti līdz maijam. Izmaiņas ir saistītas gan ar jauniem reisiem, gan slēgtiem reisiem, savukārt daļā citu reisu mainīsies izpildes dienas, kurās autobusi noteiktajos maršrutos kursēs.

Sabiedriskā transporta pakalpojumus maršrutos, kuros no septembra ir izmaiņas reisu izpildēs, nodrošina 19 pārvadātāji: AS “Nordeka”, AS “CATA”, SIA “VTU Valmiera”, AS “Liepājas autobusu parks”, AS “Talsu autotransports”, SIA “Dundagas ABC”, pašvaldības SIA “Ventspils reiss”, SIA “Tukuma auto”, SIA “Latvijas Sabiedriskais Autobuss”, SIA “Dobeles autobusu parks”, SIA “Daugavpils autobusu parks”, AS “Rēzeknes autobusu parks”, SIA “Ludzas autotransporta uzņēmums”, SIA “Norma-A”, SIA “Galss Buss”, SIA “Dautrans”, SIA “Balvu autotransports”, SIA “Gulbenes autobuss” un SIA “Ceļavējš” –ATP.

Savukārt izmaiņas no šī gada 1. septembra saistībā ar skolēnu nogādāšanu tieši uz izglītības iestādēm ir 37 maršrutos. Uzmanība jaunumiem īpaši jāpievērš skolēniem un vecākiem Madonas, Talsu, Jelgavas, Ogres, Saldus, Kuldīgas, Salaspils, Alūksnes, Smiltenes, Cēsu un Valmieras novados. Sabiedriskā transporta pakalpojumus saistībā ar šīm izmaiņām, nogādājot skolēnus uz izglītības iestādēm, nodrošina 9 pārvadātāji: SIA “Latvijas Sabiedriskais Autobuss”, SIA “Gulbenes autobuss”, SIA “VTU Valmiera”, AS “Nordeka”, SIA “GALSS BUSS”, AS “CATA”, SIA “Tukuma auto”, AS “Liepājas autobusu parks”, AS “Talsu autotransports”.

Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus pirms brauciena atkārtoti pārbaudīt aktuālo kustības sarakstu mājaslapas www.atd.lv sadaļā “Kustības saraksti” vai https://www.1188.lv/satiksme.

Autotransporta direkcija aicina iedzīvotājus izmantot sabiedriskā transporta pakalpojumus un paņemt biļeti par savu braucienu, jo statistiku par reisa pieprasījumu veido pasažieriem izsniegtais biļešu skaits. Par konstatētiem biļešu tirdzniecības pārkāpumiem pasažieri var ziņot direkcijas kontrolieriem jebkurā diennakts laikā, sūtot īsziņu vai zvanot pa tālruni 27776621 (automātiskais atbildētājs).



Papildu informācija:

Sanita Heinsberga

VSIA Autotransporta direkcija

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: +371 67256129

E-pasts: sanita.heinsberga@atd.lv

 


Ieteikt šo rakstu