No 1.oktobra plānotas būtiskas izmaiņas Dobeles autobusu parka maršrutos

No 2015.gada 1.oktobra plānotas būtiskas izmaiņas vairākos Dobeles autobusu parka apkalpotajos maršrutos tiks mainīti reisu izpildes laiki, dienas un kustības saraksti, savukārt maršruti un reisi, kuros brauc vien daži pasažieri mēnesī, tiks optimizēti. Izmaiņas maršrutu tīklā ir saskaņotas ar Zemgales plānošanas reģionu un pašvaldībām, un tās veiktas, lai atvieglotu iedzīvotājiem iespēju nokļūt līdz darbavietai, dažādām valsts, pašvaldību un ārstniecības iestādēm. Tāpat veikti grozījumi maršrutos un reisos, pielāgojot tos skolēnu vajadzībām.

Lai iedzīvotājiem no Dobeles guļamrajona Meža prospektā būtu iespēja nokļūt līdz rūpniecības rajonam Uzvaras ielas rajonā, mazdārziņiem Galeniekos un Dobeles kapiem, kā arī no autoostas līdz Pētera Upīša dārzam, Kristīgajai vidusskolai un bērnudārzam Jāņtārpiņš, tiks reorganizēts maršruts Dobele Mazā Meža iela. Savukārt maršrutā Dobele Biksti Jaunpils tiks izveidoti papildu reisi, lai Annenieku, Bikstu un Jaunpils skolēni varētu apmeklēt Dobeles mūzikas, mākslas un sporta skolu un šo teritoriju iedzīvotājiem būtu papildu iespēja tikt līdz dažādām valsts, pašvaldības vai ārstniecības iestādēm Dobelē.

Dobeles autobusu parka apkalpotajos maršrutos, tostarp Dobele Bēne Auce, Dobele Aizstrautnieki, Dobele Gardene, Dobele Bukaiši, Dobele Bēne Auce, vairākiem reisiem tika mainīti kustības saraksti, lai pielāgotu tos iedzīvotāju darba grafikam, stundu sākumam mācību iestādē un lai pasažieriem būtu iespēja paspēt uz autobusu, kas dodas uz Rīgu. Tāpat, rūpējoties par pasažieru drošību un ērtībām, maršruta Dobele Miltiņi gala pietura turpmāk atradīsies pašā ciematā pie Miltiņkroga.

Ņemot vērā sabiedriskā transporta pieprasījumu konkrētās nedēļas dienās, maršruta Dobele Sniķere Auce reisu izpildes dienas turpmāk tiks mainītas autobuss kursēs otrdienās un piektdienās. Tāpat konkrētais maršruts ir papildināts ar pieturvietu Auces stacija. Savukārt maršruts Dobele Miltiņi Bērze Apšupe Dobele turpmāk tiks saīsināts, ņemot vērā, ka vairākos attiecīgā maršruta posmos pasažieru tikpat kā nav. No 1.oktobra maršruts sauksies Dobele Apšupe, un vietās, kur sabiedriskais transports nekursēs, skolēnu pārvadājumus nodrošinās skolēnu autobuss. Tāpat tiks saīsināts maršruts Dobele Auce Apgulde Jelgava, tomēr saglabājot iespēju Auces iedzīvotājiem arī turpmāk tikt līdz Jelgavai.

Ņemot vērā, ka Dobeles autobusa parka apkalpotajā teritorijā ir vairāki maršruti, kuros brauc vien divi līdz četri pasažieri reisā un kuru uzturēšanai valsts dotāciju segums ir vairāk nekā 90% visu nepieciešamo izmaksu, sākot ar 1.oktobri, tiks slēgts maršruts Dobele Slagūne Dobele, Dobele Naudīte Bēne Ukri un Auce Ķevele. Tomēr iedzīvotājiem arī turpmāk tiks nodrošināta pārvietošanās ar sabiedrisko transportu iespēja, jo tiks veiktas izmaiņas citos maršrutos, lai tie aptvertu vairākas apdzīvotās vietas, kuras līdz šim šķērsoja attiecīgo maršrutu autobusi. Piemēram, vairāki maršruta Auce Ķevele reisi tiks pievienoti maršrutam Dobele Īle Auce un piektdienās pagarināti līdz Jaunaucei. Tāpat tiks pagarināts maršruts Dobele Bukaiši un izveidoti papildu reisi, lai pasažieriem, kuri pirms tam izmantoja maršruta Dobele Naudīte Bēne Ukri autobusu, tiktu nodrošināti sabiedriskā transporta pakalpojumi.

Lai noskaidrotu precīzas maršrutu, reisu izpildes laiku, dienu un kustības sarakstu izmaiņas, aicinām sazināties ar Dobeles autobusu parku, rakstot uz e-pastu autobusi@dobele.lv vai zvanot pa tālruni 63723501 vai 63723444. Detalizēta informācija par Dobeles autobusu parka apkalpotajiem maršrutiem pieejama mājaslapā www.dobele.lv.

 

Par valsts SIA Autotransporta direkcija

Autotransporta direkcija ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā. Regulāri veicot sabiedriskā transporta finanšu analīzi un auditu, direkcija nodrošina vienotu, nepārtrauktu un pieejamu sabiedriskā transporta sistēmu visā valstī. Autotransporta direkcijas uzdevums ir īstenot virkni pasākumu kompleksu, lai Latvijas autopārvadātājiem tiktu nodrošināta likumīga iespēja veikt pārvadājumus Latvijas teritorijā un ārpus tās.

 

Papildu informācijai:
Zane Plone,
VSIA Autotransporta direkcija
Komunikācijas speciāliste
Tālr.: + 371 67686485

 


Ieteikt šo rakstu