Jūrmalas, Ogres un Bauskas virzienos darbu uzsāks jauni pārvadātāji

Šā gada 19. februārī Autotransporta direkcija ir noslēgusi līgumus ar pārvadātājiem, kas uzvarēja konkursā par tiesību piešķiršanu sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanai ar autobusiem lotēs Centrs 1A Centrs-1B un Centrs-1C .

Saskaņā ar konkursa rezultātiem nākamos sešus gadus pasažieru pārvadājumus ar autobusiem Jūrmalas virzienā nodrošinās pārvadātāju apvienība, kurā ietilpst A/S Nordeka , A/S Liepājas autobusu parks un A/S Rīgas Taksometru parks .

Ogres virzienā strādās pārvadātāju apvienība, kurā ietilpst A/S Nordeka , A/S Liepājas autobusu parks , SIA Ogres autobusu parks un SIA Aizkraukles ATU .

Savukārt Bauskas virzienā sabiedriskā transporta pakalpojumus nodrošinās A/S Nordeka , A/S Liepājas autobusu parks , SIA AIPS un SIA Tukuma Auto .

Jaunie līgumi Ogres virzienā sāks darboties no šī gada 1. marta, savukārt Bauskas un Jūrmalas virzienā no šī gada 18. marta.

Loti Centrs-1 veido trīs daļas un tajā ir iekļauti 28 dažādi maršruti, lielākoties Latvijas vidienē.

Jaunie lūgumi ar pārvadātājiem paredz virkni kvalitātes prasību, kuras maršruta tīkla daļā Centrs-1 līdz šim objektīvu apstākļu dēļ nevarēja tikt piemērotas.

Jaunie, 6 gadu termiņa līgumi, ir ļāvuši uzstādīt augstākas prasības pārvadātājiem un nodrošinās pasažieriem komfortablus braukšanas apstākļus, kā arī paredzēs būtiski lielākas soda sankcijas pārvadātājiem par līguma nosacījumu neizpildi.

 

Egons Ālers
VSIA "Autotransporta direkcija"
komunikācijas speciālists
tālrunis: 67686485; 29455472

Ieteikt šo rakstu