Par Sabiedriskā transporta padomes priekšsēdētāju ievēlēts Dins Merirands

Piektdien, 10.janvārī, tika sasaukta Sabiedriskā transporta padomes pirmā sēde, kuras laikā par tās priekšsēdētāju vienbalsīgi ievēlēts Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks D.Merirands, bet par priekšsēdētāja vietnieku ievēlēts Rīgas plānošanas reģiona attīstības padomes loceklis un Tukuma novada domes priekšsēdētājs - Juris Šulcs.

Sēdes darbu ievadot, satiksmes ministrs A.Matīss uzsvēra: Ir patiešām liels gandarījums, ka pēc ilgstošām diskusijām esam nonākuši pie vienota risinājuma sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanai reģionālajā satiksmē. Pieredze liecina, ka sabiedriskā transporta sistēmai ir nepieciešama sakārtošana un vienotu principu piemērošana visā maršrutu tīklā, līdz ar to es mudinu ikvienu padomes locekli uz konstruktīvām diskusijām un darbu, kas mērķēts uz rezultātu Latvijas iedzīvotāju mobilitātes uzlabošanu un valsts resursu optimālu izmantojumu.

Pirmās padomes sēdes darba kārtībā tika iekļauti jautājumi par šā gada janvārī pārvadātājiem avansā izmaksājamajām dotācijām un apspriesti risinājumi operatīvo lēmumu izpildes nodrošināšanai.

Padome apstiprināja VSIA Autotransporta direkcija veiktos aprēķinus, lai pēc iespējas ātrāk pārvadātājiem pārskaitītu šā gada pirmos avansa maksājumus. Padomes locekļi vienojās, ka tuvākajā laikā ir jālemj par principiem, kuri tiks ievēroti dotācijas sadalījumā starp pārvadājumu veidiem un pēc tam starp pārvadātājiem.

Padome deleģēja Autotransporta direkcijai neatliekamo lēmumu izpildes nodrošināšanu reģionālajos pārvadājumos, piemēram, ar infrastruktūras (dzelzceļu un autoceļu) remontdarbiem saistītās izmaiņas reisu izpildē, reisu kustību sarakstu izmaiņas reisu savstarpējai saskaņošanai, papildu reisu norīkošanu svētku dienās un plaši apmeklētu pasākumu gadījumā u.c.

Sēdes noslēgumā tika iezīmēti vairāki jautājumi, kuri sabiedriskā transporta padomei būs jārisina tuvākā gada laikā. Galvenokārt tie saistās ar pārvadājumu nodrošināšanu nepietiekama valsts budžeta finansējuma apstākļos un maršrutu tīkla pārskatīšanu, lai, nemazinot sabiedriskā transporta pieejamību, tiktu samazinātas izmaksas. Padome lems arī par vienota reģionālo maršrutu tīkla izveidi, vienādu sabiedriskā transporta plānošanas principu ieviešanu visos reģionos un vienotu pieeju sabiedriskā transporta tarifu aprēķinu veikšanā, jo līdz šim plānošanas reģioni izmantoja atšķirīgas metodes biļešu cenu noteikšanā vietējiem pārvadājumiem.

Sabiedriskā transporta padome ir izveidota ar mērķi vienoti plānot sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu reģionālās nozīmes (starppilsētu un vietējos) maršrutos, kas ļaus racionālāk izmantot valsts piešķirtos līdzekļus un uzlabos sabiedriskā transporta sistēmas efektivitāti.

 

Sabiedriskā transporta padomes sastāvs:

Dins Merirands Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieks;

Andris Lubāns Satiksmes ministrijas Autosatiksmes departamenta direktors;

Māris Riekstiņš Satiksmes ministrijas Dzelzceļa departamenta direktora vietnieks;

Modris Jaunups VSIA Autotransporta direkcija valdes loceklis;

Ivars Zaļais VSIA Autotransporta direkcija Sabiedriskā transporta plānošanas daļas vadītājs;

Vaira Brūdere Kurzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta nodaļas vadītāja;

Aldis Adamovičs Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētājs;

Juris Šulcs Rīgas plānošanas reģiona attīstības padomes loceklis, Tukuma novada domes priekšsēdētājs;

Lotārs Dravants Vidzemes plānošanas reģiona Sabiedriskā transporta pakalpojumu un plānošanas nodaļas vadītājs;

Aivars Okmanis Zemgales plānošanas reģiona attīstības padomes dalībnieks, Rundāles novada domes priekšsēdētājs.

 

Foto no pasākuma: http://www.sam.gov.lv/satmin/content/?cat=499&type=image&id=154

 

Sandra Maļuha
VSIA "Autotransporta direkcija"
komunikācijas speciāliste
tālrunis: 67686485; 26590229

Ieteikt šo rakstu